Ražas laiks

Ilgi gaidītais ražas laiks ir pienācis! Bet ko darīt ar ražu? Arvien pārliecināmies, ka neesam lieli salātu un gurķu ēdāji, tomēr dārziņš dod papildu motivāciju ēst veselīgi. Un kā var noēst, ja dārziņš piedāvā šādus labumus?

IMG_3916

Lapu kāposti izauguši īpaši lieli, tāpēc tos kopā ar burkāniem, āboliem un apelsīniem spiežam sulā. Te nu jāprecizē, ka ābolus un apelsīnus paši neaudzējam, pagaidām 🙂

Sviesta pupiņas apvārām, liekam pannā un apcepam kopā ar rīvmaizi un rīvētu sieru. Sanāk garda piedeva pamatēdienam.

Cukīni sarīvējam, pieliekam olu un miltus un cepas gardas pankūkas.

No sarīvētiem kolrābjiem un burkāniem, kam pievienots krējums, sanāk lieliski salāti.

Gurķiem gan receptes nav, tos var vienkārši aiznest uz darbu un saņemt no kolēģiem uzslavas.

Lai augusta beigās un septembrī vēl būtu pieejami dārza labumi, nedēļas nogalē iesējām Ķīnas kāpostus, dažādu veidu salātus un spinātus.

IMG_3948

Iesējām arī parastos un arbūza redīsus.

IMG_3947

Par arbūza redīsiem uzzinājam dārkopības izstādē Nordiska Trädgårdar 2017 un tie mūs ieintriģēja tā, ka nolēmām tos iesēt arī mūs dārziņām. Cerams, ka laikapstākļi būs piemēroti un šogad paspēsim nogaršot arī šos brīnumus.

No jau esošajiem dārzeņiem vēl gaidām pirmo ražu no tomāta

IMG_4037

un ķirbja.

IMG_4048

Cerams, ka jau drīz varēsim baudīt gardu ķirbja biezzupu.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s